PRODUSELE NOASTRE

Toate culturile noastre de legume sunt realizate dupa tehnologii traditionale prin care urmarim sa folosim la maximum avantajele climatice si agropedologice.

Principalul ingrasamant pe care il folosim este gunoiul de grajd. Fertilizarile  se fac numai dupa recomandarile specialistului nostru dr. Victor Lacatus. Tratamentele fitosanitare le facem pe baza recomandarilor specialistilor din Institut si sunt controlate de specialistul nostru. Alegerea hibrizilor este foarte importanta, cultivandu-I doar pe cei care sunt pe placul consumatorilor. Pentru noi este mai importanta calitatea, gustul, decat timpurietatea sau cantitatea.

Tomatele sunt produse traditional pe pamant fertilizate organo-mineral si au proprietati terapeutice extraordinare. Se cultiva in solari.

Patlagelele vinete au caracteristici originale. Au un gust specific si sunt cunoscute prin continutul lor de vitamina B1, B6, acid folic, calciu, magneziu, cultivate in solarii.

Ardeiul se remarca prin gustul tipic. Datorita conditiilor de mediu are un continut ridicat de vitamina C, potasiu si Ffer. Se cultiva in solar.

Varza. Toamna se cultiva cu predilectie soiuri romanesti, in special de Buzau. Este un soi foarte bun pentru murat, dar si pentru consum. Cultivat in conditiile noastre, acest soi are de asemenea efecte terapeutice.

Dovlecei. Datorita conditiilor de mediu si a ingrasamintelor naturale, acestia contin potasiu, fosfor, calciu, fier si se remarca prin continutul de zaharuri, vitamin c si aminoacizi.

Salata. Fiind o cultura anticipate sau succesiva, nu se aplica ingrasaminte cu azot deoarece exista un efect remanent de la culturile principale.
 

Tot datorita conditiilor de mediu si ingrasamintelor naturale, telina, morcovul, patrunjelul, au un continut ridicat de vitamina A iar fasolea uscata se remarca prin continutul ridicat de vitamina B1.